Šľacha je tak pevné vlákno, že ak je ňou dobre spevnený luk, je pružnejší, ako laminátový. Včera mal človek úlohu – rozobrať zviera. Stiahnutie kože trvá od pol hodiny do hodiny, podľa toho, ako dôsledne to treba spraviť, pretože kožušinu z vlkosivého kozola spracujeme na kožušťok. Rozobratie mäsa trvalo tiež toľko, lebo to bolo spojené …
Gazdovská poradňa
Napíšte nám vašu otázku týkajúcu sa prírodného gazdovania -
na DIVA@VED.SK (predmet: Gazdovská poradňa) - a my vám odpovieme.
Trvalý odkaz: https://www.zemosvet.sk/slacha-jedno-z-najpevnejsich-vlakien
apr 04 2018
Nová výzva pre poľnohospodárov: Malý poľnohospodár
Zuzana Homolová, vedúca Ekotrendu, odpovedá na Rodnej ceste. Rodná Cesta: Na ostatnom zhromaždení Gazdovskej obrody ste vyzývali pôdohospodárov, aby sa zapojili do výzvy „Malý farmár“. Pred dvoma rokmi tu bola výzva „Mladý poľnohospodár“, ktorej cieľom bola podpora začínajúcich gazdov. Prihlásili sa ich dvetisíc a z tých, ktorí spĺňali podmienky, nich nejakým spôsobom vybrali len 500 …
Trvalý odkaz: https://www.zemosvet.sk/nova-vyzva-pre-polnohospodarov-maly-polnohospodar
okt 17 2017
Tekvicovo-zemiakový guláš s hubami. Varíme so Žiarislavom (v lese i v meste)
Hlavne sa toho nebáť. Veď sme pri ohni. Takže – ideme na vec. Variť môžeme z viacerých dôvodov. Tak napríklad – aby sme sa najedli. Alebo – aby sme nemuseli jesť surové. Prípadne – aby sme pribrali, alebo – aby sme schudli – keď nechceme jesť nezdravé jedlo z rýchlovýkrmne. Niekto varí aj pre radosť. Alebo – …
Trvalý odkaz: https://www.zemosvet.sk/varime-ziarislavom-v-lese-v-meste-tekvicovo-zemiakovy-gulas-s-hubami