OČKOVANIE – ÁNO, ČI NIE?

Je dobré si dať zaočkovať dieťa? Je niečo, čo nám o očkovackých látkach taja? Ako sa dá vyhnúť postihom za neočkovanie dieťaťa?

byk.jpgČi je dobré dať si zaočkovať dieťa, o tom rozhoduje predovšetkým rodič, keďže podľa platných zákonov sú to rodičia, ktorí majú právo na dobrovoľné zdravotnícke ošetrenie a toto právo je ich prostredníctvom prenesené na deti.

Druhá vec je, že niektoré očkovania sú „povinné“ (slovo povinnosť etymologicky pochádza z väzenského systému a je odvodené od viny). Tieto povinné očkovania sú práve lekársky a právne práve na pretrase a nedávno bolo právne zrušené druhé očkovanie detí proti TBC, ktoré nielenže nie je celkom účinné, ale hlavne je dosť rizikové a TBC je dnes liečiteľné. Mnohí lekári a iní znalci predpokladajú, že po novom roku bude zrušené aj prvé očkovanie (trojdňových novorodeniatok) proti TBC.

ČO JE VLASTNE OČKOVANIE?

Očkovanie sa nazýva tiež vakcináciou. To je odvodené od latinského názvu kravy(vacca). Do ľudského tela (organizmu) lekári zavlečú oslabený výrus tuberkulúzy(TBC) z chorej kravy. Tento zásah vzbudí spravidla obranný chod (imunitnú reakciu), ktorej cieľom je vybudovanie si obrany voči ľudskému TBC. Výhodou je, že to spravidla tak aj účinkuje a nevýhodou je, že detský organizmus vo veku troch dní po narodení (!) je vystavený tak mimoriadnym zásahom do imunity a chodu, že to môže mať dlhodobé následky. Najlepšie by bolo, ak by sme si mohli prečítať pravdivé nejaké štatistické výsledky o týchto lekárskych zákrokoch. Nevýhodou je, že komlikácie, ktoré hlásia lekári, pravdepodobne predstavujú len malý zlomok ich skutočného počtu. Je to ako keď sa počas základného vojenského výcviku dokazoval šikan – štatistika ho takmer nezaznamenala, ale vojaci o tom vedeli svoje. Máme hlásené dokonca odmietnutie očkovania detí samotnými lekármi, ktorí ale po čase pod nátlakom nadriadených deti dali očkovať, získali však čas, ktorý bol z ich hľadiska dôležitý pre nenarušený vývoj dieťaťa.

Výhodou očkovania je, že pri zaostrení na cieľ (vyhnúť sa nejakej nemoci) sa v podstate pravdepodobnosť danej nemoci naozaj môže znížiť. Nevýhodou je, že iné veci sa môžu zhoršiť. Napríklad zhoršiť sa môže celková zdravotná obrana (prirodzený chod celého imunitného systému). Výhodou je, že ak tomu veríme, sme spokojnejší. Nevýhodou je, že ak tomu neveríme, sme nespokojní, alebo nás hryzie svedomie (ako nám kedysi lekári tvrdili, že tetracyklín je pre deti dobrý, a dnes tu máme tetracyklínové – dospelé deti vo veku očkovacích lekárov s poruchami trvalého chrupu). Výhodou je, že je dobré sa vyhnúť TBC a nevýhodou je, že nie každý chce riskovať v následku vakcinácie umelo vyvolané ochorenie podobné TBC, alebo ochorenie, ktorého meno nie je dobré ani len vyslovovať. České štatistiky evidujú ročne cez 500 priznaných komplikácií očkovania detí proti TBC, čo je pravdepodobne len zlomok skutočného počtu takto (nechcene) vyvolaných nemocí.

NECH SI TO TAJA

No a tu sme pri druhej otázke – čo nám pri očkovacích látkach taja. Každý detský lekár vám môže povedať, že celé zloženie očkovacích látok je popísané v letáčiku očkovacej látky uverejnenom na internete. Lenže to nie je celá pravda. Keďže v tom popise nájdete len takzvané „účinné látky“ a nie „médium“, na ktorom bola vakcína rozmnožená. Podľa zákona vzájomného pôsobenia médium tiež vplýva na „pacienta“ (každé dieťa v pôrodnici je automaticky pacient, aj keď je zdravé, pfú). No a čo je médium? Predstavte si, že očkovacia látka je pleseň, ktoré sa ale musí pestovať na niečom, napríklad na lekvári. V tom prípade je lekvár médium. Takže živnou pôdou očkovacích látok (oslabených kravských baktérií a podobne) sú podľa zistení našich lekárov a iných odborníkov hlavne hela-bunky (rakovinové bunky zo ženských prsníkov) a potom ešte detské embriá. Ľudovo povedané, „kaša“ z týchto „materiálov“ sa množí – rastie najrýchlejšie a to je pre farmacelutické firmy zaujímavé.

Podľa nášho práva máte právo na informované ošetrenie (vás a vášho dieťaťa). Takže je úplne zbytočné podpisovať prehlásenia o odmietnutí ošetrenia, či očkovania, ak vy naozaj celostne neviete, čím chcú dieťa očkovať. Najlepšie je využiť svoje právo a písomne požiadať o úplnú informovanosť v otázke očkovania, vrátane správy o pôvode „média“ očkovacej látky. Toto si vytlačte najmenej v dvoch listoch a dajte si žiadosť o informácie pred očkovaním podpísať detským lekárom, ktorému dáte jednu zo žiadostí proti podpisu. Ten by to mal v súlade s právom následne odoslať firme, ktorá dodáva očkovacie látky. Výrobca očkovacích látok vám asi neodpovie, keďže to pravdepodobne vôbec nechce medializovať a vy neriskujete pokutu, keďže postupujete podľa práva. Hlavne nepodpisujte žiadne odmietnutie ošetrenia, či očkovania a žiadajte informácie istené právnym poriadkom. 

-slav-

dovetok:

Očkovanie je niečo ako facka dieťaťu, ktoré je voči okoliu príliš dôverčivé. Aká má byť sila facky? Aké staré dieťa môžeme fackovať? Ktoré dieťa sa zlomí? Ktoré ostane zakríknuté? Ktoré bude reagovať neprimerane prudko a stane sa z neho bitkár? .

Očkovanie má svoje výhody a nevýhody.

podobný článok: Očkovanie štvordňových novorodencov je rizikové – DÁ SA TO ZASTAVIŤ HNEĎ!

Zdroj: Ved.sk

Trvalý odkaz: https://www.zemosvet.sk/rc-ockovanie-odpoved-htm

Pridaj komentár

Vaša emailová adresa nebude uverejnená.